Nem kell egyedül harcolnod. Nem kell egyedül küzdened Isten útján, mert itt a lehetőség, hogy segítséget kapj ebben.
Itt az ELIT Felekezetközi Tanítványképzés.

Kinek ajánljuk ezt a tanítványképzést?

– Ha tartozol valamely gyülekezeti vagy egyéb közösséghez, de úgy érzed nem kapod meg azt a lelki eledelt, amire szükséged lenne, akkor ne hagyd ott a közösségedet, hanem járj továbbra is hűségesen ahová az Úr helyezett téged, de közben csatlakozz az ELIT-hez!

– Ha nem túl régen tértél meg és/vagy úgy érzed növekedésre, erősödésre, lelki segítőre van szükséged, jelentkezz az ELIT-be!

Ha nincs gyülekezeted, nincs közösség, ahol épülhetnél, ahol szolgálhatnál, akkor örömmel várunk a csapatba.

Ha úgy érzed szolgálni szeretnél, de nem találod a helyedet, nem tudod hogyan add át másoknak Isten szeretetét, akkor közöttünk a helyed.

Ha több tűzre vágysz és nagyobb szenvedélyre Isten iránt, akkor gyere az ELIT-be!

Ha szabadulni szeretnél rossz szokásoktól, bűnöktől, akkor jelentkezz nálunk!

Ha pénzügyi területen van szükséged előrelépésre vagy tanácsokra, akkor az ELIT-ben azt is megtalálhatod.

Milyen Bibliaiskola az ELIT?

Az ELIT nem egy szervezett Bibliaiskola, hanem egy személyes tanítványképzés. Nincsenek tanárok, nincsenek számonkért, bemagolandó oldalak, és nincs bizonyítvány.

Ne ijedj meg! Nálunk nem kell oldalakat magolnod, majd idegeskedni, stresszelni a számonkérés miatt.

Lesznek igeversek, melyeket ajánlott megtanulni, de főként gyakorlatias feladatokra számíthatsz ebben a tanítványképzésben. Amikor pedig megkérdezzük majd tőled (mert meg fogjuk), hogy elvégezted-e a kért feladatot, és mit adott az neked, akkor rád bízzuk, hogy Isten színe előtt őszinte választ adsz e.

Kik állnak emögött a tanítványképzés mögött?

Elsősorban Isten áll mögötte, mert a 2. Timóteusi levél 2:2 és a Jeremiás könyve 3:14-16 igerészeken keresztül kérte ennek létrehozását:

“Mindazt, amit sok tanúval együtt te is hallottál tőlem, bízd rá megbízható és hűséges emberekre, akik majd képesek lesznek ezeket a tanításokat továbbadni.”

“Azután magamhoz veszek közületek egye-egyet minden városból, kettőt-hármat minden nemzetségből, és felviszem őket a Sionra. Adok nektek szívem szerint való pásztorokat, akik okosan és bölcsen vezetnek, és gondot viselnek rátok. Abban az időben megszaporodtok az országban, sok gyümölcsöt teremtek — mondja az Örökkévaló.”

Másodsorban pedig jómagam, Urbán L. Tamás keresztény író, előadó és online tartalomgyártó vezetem az ELIT tanítványképzést. Több mint 25 éve vagyok hívő ember, és a Magyar Pünkösdi Egyház tagjaként évek óta végzek főállásban, felekezetközi szolgálatot. Ha többet szeretnél tudni rólam, csak kattints ide!

Az ELIT Felekezetközi Tanítványképzés infrastruktúráját pedig az Ébredés Misszió biztosítja. Az Ébredés Misszió, egy felekezetközi munkát végző kisvállalkozás, mely digitális és nyomtatott kiadványok, valamint egyéb keresztény tartalmak létrehozásával és értékesítésével foglalkozik. Az ELIT Felekezetközi Tanítványképzés anyaga is az Ébredés Misszió szabadáras termékei közé tartozik.

Mit jelent az, hogy ELIT?

Az ELIT szó egy imádkozás alkalmával jött a gondolataimba, és az is lepergett bennem, hogy mit jelent:

Ezek a szavak határozzák meg a tanítványképzés anyagát is, és ezekben tudsz fejlődni, ha csatlakozol hozzánk.

Hogyan zajlik ez a Bibliai képzés?

Természetesen ez egy online közösség és egy online képzés. Az érdeklődőkkel megbeszélt időszakokban készül egy videóüzenet, egy adott témában, mely videóban a tanulók előzőleg feltett kérdéseire is válaszolok. Továbbá ebben a videóüzenetben lesz a következő konzultáció feladata is.

A tanulók, jelentkezésükkel egyidejűleg kötelezettséget vállalnak arra, hogy a videókat végignézik, és a kiadott feladatokat megcsinálják.

A videós feladatokon kívül a fentiekben meghatározott időszakokban egyszer, személyes, telefonos, vagy videochat konzultációkra és imádságra is van lehetőség. Ezen konzultációk, beszélgetések, előre megbeszélt időpontokban történnek, nem spontán.

Mennyibe kerül az ELIT tanítványképzés?

A képzésnek nincs fix ára. Mint a fentiekben említettem, a teljes anyag, az Ébredés Misszió szabadáras terméke. Ez azt jelenti, hogy te vállalsz egy összeget, amit minden hónapban jó szívvel oda tudsz adni a mi munkánkért cserébe. Ezt a vállalásodat addig teljesíted, míg a képzésben részt veszel. Így a kevesebb jövedelműek is részesülhetnek az ELIT Felekezetközi Tanítványképzésben, nincs megkülönböztetés. Kérünk azonban, hogy a vállalásodat mindig időben teljesítsd, mert az Ébredés Misszió csak akkor tud tovább működni, ha fedezni tudja a működési költségeit.

Fontos az is, hogy akik a képzésben részt vesznek, azok meg is becsüljék azt (pl. odafigyeléssel, a feladatok elvégzésével és anyagilag is), mert csak akkor van értelme elkezdeni, nekünk pedig dolgozni vele. Ha az Úr ide helyezett téged, és ebben a közösségben akar látni, akkor kérlek úgy vegyél részt, hogy az Őt dicsőítse! Én is ezt fogom tenni, amikor az anyagokat összekészítem neked, vagy épp beszélgetek veled.

A képzés anyagi részéhez, még az alábbi igeverseket szeretném megosztani veled:

“Akit Isten beszédére tanítanak, az viszonozza ezt a tanítójának, ossza meg a javait vele!” (Galata lev. 6:6)

“Mi szellemi magokat vetettünk el köztetek. Vajon nagy dolog-e, ha úgy aratunk, hogy anyagi javakat kapunk tőletek cserébe?” (1. Korinthus 9:11)

“Ehhez hasonlóan rendelte az Úr is, hogy akik az örömhírt terjesztik, azok abból is éljenek meg.” (1.Korinthus 9:14)

“Mert méltó a munkás a maga bérére.” (1. Timóteus 5:18)

Ha szeretnéd, nézd meg ezt a videót az ELIT Felekezetközi Tanítványképzésről, és annak születéséről:

Hogyan jelentkezhetsz az ELIT-re?

Kérlek, pontosan töltsd ki az alábbi űrlapot, és küldd el nekünk!

MIVEL A KÉPZÉSEN KORLÁTOZOTT A RÉSZVÉTEL, EZÉRT AZ ŰRLAP FELDOLGOZÁSA UTÁN RÖVIDESEN JELENTKEZÜNK A MEGADOTT ELÉRHETŐSÉGEDEN, ÉS KÖZÖLJÜK VELED, HOGY BEKERÜLTÉL E A CSAPATBA. AMENNYIBEN A VÁLASZ IGEN, A TOVÁBBI RÉSZLETEKET IS KÖZÖLNI FOGJUK VELED.web counter