Az itt található üzenetek szerzői joggal védettek, és elektronikus kiadványként, szabadáras terméknek minősülnek. Ezzel az a célunk, hogy mindenki elérhesse őket, valódi érintést kapjon belőlük a Menny Istenétől, de az Ébredés Misszió is tovább tudjon működni. Mivel a Biblia azt mondja, hogy “Méltó a munkás a maga bérére” (1. Timóteus 5:18) és mi sokat dolgoztunk ezen üzenetek létrejöttén, ezért ha értékesnek tartod a munánkat, az alábbi elérhetőségeken, egy tetszőleges összeggel honorálhatod azt.

Ébredés Misszió bankszámlaszáma: 10402647-50526750-80501004 (K&H Bank)
Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU46 1040 2647 5052 6750 8050 1004
SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB
PayPal: paypal.com/paypalme/ebredesmisszio


Február 1.

Isten közelében biztonságban vagy. Tudtad? Ő mindenható. Bármitől meg tud védeni téged, és bármire tud előre figyelmeztetni. De csak akkor ér valamit a figyelmeztetése, ha te tudsz és akarsz Ő reá figyelni. Akard meghallani a hangját, mert Ő azt szeretné, hogy minden körülmények között biztonságba érezd magad mellette!


Február 2.

Régen az erősfalú várak, erődítmények az életet, biztonságot jelentették az emberek számára. Ha jött az ellenség, aki csak tudott, igyekezett a hozzá legközelebb eső várba menekülni. Érezd biztonságba magad, ezt szeretné az Úr! Tudd, hogy nála vagy a legnagyobb biztonságban! Bízz Benne teljes szívedből, még a legveszélyesebbnek tűnő helyzetekben is, és Ő nem hagy magadra téged soha!


Február 3.

Milyen biztonságban érezhetik magukat a fiókák, az anyamadár hatalmas, kitárt szárnyai alatt? Sajnos azonban előfordul, hogy még a legyőzhetetlennek gondolt szülőt is legyőzi egy nála erősebb állat. Ilyenkor nem csak a biztonságos világuk omlik össze a kicsiknek, de az életük is veszélybe kerül. Ilyen azonban soha nem fordulhat elő veled, ha Istent tartod az oltalmadnak. Őt nincs, aki legyőzze.


Február 4.

Nem tudom, hogy az emberek között van-e halálos ellenséged vagy, hogy szoktak-e rémálmaid lenni. Remélem, hogy nem! Ha Isten útján jársz, egy ellenséged biztosan van, még pedig a Sátán. Biztos lehetsz benne, hogy ha tehetné elpusztítana téged, mert gyűlöl minden embert. Kiváltképp azokat, akik Istenhez tartoznak. Ám tudnod kell, hogy soha senki nem közelíthet hozzád rossz szándékkal, Isten tudta és engedélye nélkül.Február 5.

Én is elveszítettem embereket az évek alatt, mióta Istennel járok. Voltak, akik elveszett állapotba kerültek, mert elhagyták az Urat, de olyanok is, akik meghaltak. Isten óriási kegyelme az, hogy engem mindeddig megőrzött még, mehetek tovább, és végezhetem az Ő munkáját. Téged is megőriz. Képes vigyázni rád, ha egyedül Benne bízol.


Február 6.

A Biblia szerint Isten angyalokat adott melléd, hogy vigyázzanak rád. Talán nem szoktál ebbe belegondolni, és lehet, hogy hihetetlenül hangzik a számodra, de Isten beszéde nem hazudik. Ha az Úr ezt állítja, akkor nem az a fontos, hogy te mit érzel ezzel kpcsolatban, hanem, hogy elhiszed-e vagy nem. Ha igen, akkor az sokat segíthet neked, de ha nem, az semmit. Melyik éri meg jobban?


Február 7.

Az oroszán és a vipera is igen veszélyes állatok ránk nézve. Pillanatok alatt a halálunkat okozhatja bármelyikük. Így van ez ellenségünkkel, a Sátánnal is. Bármikor végezhetne veled, hiszen elegendő ereje van hozzá. Miért élsz hát mégis? Mert Isten óv téged. Sőt nem csak védelmez tőle, hanem mivel elfogadtad Jézus áldozatát az életedre nézve, így te magad is hatalmat kaptál a sötétség fejedelme felett. Élj ezzel a hatalommal!


Február 8.

Tudod, nem elég meghozni egy döntést Isten mellett, majd azon igyekezni, hogy az akarata szerint éljünk. Ragaszkodni, szeretni, és ismerni kell Őt! Sokkal de sokkal többet ismerhetsz meg Isten szeretetéből és hatalmából, ha szívből tudsz ragaszkodni Hozzá, és szívből tudod szeretni Őt. Ha ilyen a kapcsolatod Vele, Ő megment téged a bajoktól, és magasra emel fel, hogy minél többen láthassák az életedet.


Február 9.

Gyermekkoromban egyszer egy olyan helyre szorultam be, ahol nagyon könnyen az életemet veszíthettem volna. Mikor kiáltottam, jött apukám és kimentett onnan. Ha nem hallotta volna meg senki a segélykiáltásomat, ma már lehet, hogy halot lennék. Talán a körülöttünk élők nem mindig tudnak a segítségünkre lenni, de Isten bármikor meghall téged, bármikor tud jönni, és bármilyen helyzetből képes kimenteni.


Február 10.

Előfordulhat, hogy azt érzed, a bajok teljesen körülvettek, és te állsz egyedül a kör közepén. Lehet, hogy nem látod, nem érzed Isten jelenlétét, de attól Ő még ott van, hogy a segítségedre legyen. Mikor egy apa megmenti gyermekét egy félelmetes helyzetből, felemeli őt egészen az arcához, magához öleli, hogy megnyugtassa. Isten is pontosan ezt szeretné tenni veled, csak kérned kell a segítségét és bíznod Benne!


Február 11.

Bizonyára minden hívő embernek vannak olyan rossz szokásai, melyektől nem tud megszabadulni, és amelyek megkeserítik az életét. Tudod, Isten akkor is, szeret téged, ha éppen elestél ebben a dologban. Ha akkor szeretett téged, mikor még bűnös életet éltél, biztos lehetsz benne, hogy most is szeret. Ez a szeretet, megszabadít téged. Csak erre figyelj és lehullanak a láncaid!


Február 12.

Sajnos vannak, akik nem tudnak egy jóízűt aludni a problémáik, félelmeik, lelkük békétlensége miatt. Isten nem szeretné, hogy te frusztrált legyél, sem pedig azt, hogy álmatlan éjszakáid legyenek. Azt akarja, hogy mindent Rábízz, és az Ő tenyerén bármikor meg tudj pihenni biztonságban, és békességben.


Február 13.

Néha előfordul, hogy Isten gyermekei is olyan helyzetekbe kerülnek, ahonnan nem látni kiutat. Az, hogy sok ilyen történetet olvashatsz a Bibliában, az is azt jelenti, hogy bizony néha az Úr megengedi a próbákat az övéi életében. Azért is teszi, hogy erősödjön a belé vetett bizalmuk. De soha nem hagyja magukra a gyermekeit, soha nem hagyja bajban őket. Szabadítása mindig megtalálja a Benne bízókat. Mindig.


Február 14.

Miért lesz sziklaszilárd az életed ha Istenben bízol?? Azért, mert Ő mindig biztos pont lesz az életedben. Ő soha nem fogja meggondolni magát azzal kapcsolatban, hogy szeressen-e téged. Nem fogja azt mondani, hogy többet már nem segít neked. Ha az emberek elhagynak is, Ő soha nem fog. Ha te egy ilyen Istenben bízol elszántan, akkor soha nem fog összeomlani az életed.


Február 15.

Bármilyen sűrű és áthatolhatatlan sötétség is legyen körülötted, akár a családodban, a munkahelyeden, az iskolában, vagy bárhol, egy dolog biztos: Neked ragyognod kell! Nem erőlködve és izzadva, hanem csak úgy természetesen. Hogy hogyan lehetséges ez? Úgy, hogy az az Isten a te fényforrásod, Aki benned él a Szent Szelleme által. Ne erőlködj hát, csak engedd, hogy Ő ragyogjon belőled!


Február 16.

Akinek egyszer megérintette Isten szeretete a szívét, az mindig is felelősséget fog érezni azokért az emberekért, akikkel ez még nem történt meg. Minden ember kapott tehetséget valamihez. Ezekkel a képességeinkkel kell elérnünk az embereket Istennek. A munka hatalmas, és fontos, de életcélt, és örömöt is ad. Kérj tanácsot és vezetést Istentől, hogy hogyan végezd, és tedd meg, amit a szívedre helyez!


Február 17.

Sok hívő egyfajta stresszként éli meg az Istennek végzett szolgálatot, és görcsösen keresi, hogy mi az ő feladata. Pedig a dolog nagyon, de nagyon egyszerű. Kérd ebben Isten vezetését, majd pedig indulj el, és tedd meg, ami a szíveden van! Egy vers, egy dal, egy írás, egy fotózás, tánc, vagy bármi. A lényeg, hogy a szívedből jöjjön! Onnan, ahol már Isten lakik! Így kell ragyogni ebben a sötét világban.


Február 18.

Vannak, akik rengeteg pénzt költenek a külsejükre, és temérdek időt fordítanak rá, hogy minél szebb alakjuk legyen. Szegények azt gondolják, hogy ettől értékesebbek lesznek. Pedig egyik ember sem értékesebb a másiknál ezek miatt. Istennek sem ez a fontos, hanem az, hogy ki mennyire szereti Őt és bízik Benne. Rád is szüksége van. Te szereted Őt, vagy csak szükséged van Rá?


Február 19.

Isten nem csak az Ő gyermekei életében engedi meg a próbákat, hanem az egész világ, azaz minden egyes ember számára. Ezek a próbák eldöntik, hogy kik azok, akik átkozzák Istent a bajban, és kik azok, akik kitartanak mellette. De tudnod kell, hogy bármit is enged meg az Úr e Föld lakóira, azokat, akik teljes szívvel bíznak Benne, megmenti a legnagyobb bajban is!


Február 20.

Annyira megtisztelő, hogy a Mindenható, Élő Istennek igénye van arra, hogy együtt legyen az emberekkel. Jézus is azért halt meg, hogy sem a bűn, sem semmi ne létezzen, ami elválaszthat bennünket a Teremtőnktől. Ma is, és a jövőre nézve is fontos Istennek, hogy vele legyünk, ezért készít nekünk előre helyet Jézus a mennyben. Neked is készíti!


Február 21.

Isten örökre tervezi veled a kapcsolatot. Nem néhányszáz évben gondolkodik, hanem örökre veled akar lenni. Ilyen szövetséget kötött veled, melyet a saját Fiának vére pecsételt le. Minden öröm, győzelem, siker csakis azért lehet a tiéd ebben az életben, mert Jézus legyőzte a Sátánt, aki a bűneiden keresztül naponta meg akart rabolni téged minden jótól.


Február 22.

Mindannyiunk életében vannak sötét foltok, akár elismerjük, akár nem. Rossz szokások, bűnök, gyengeségek, amikre nem lehetünk büszkék. Ezekkel együtt soha nem állhatnánk meg Isten színe előtt. De az a jó, hogy ha elfogadtad az életedre nézve Jézus áldozatát és kegyelmét, akkor az Ő vére ott van közted és Isten között. Az Úr pedig ezen keresztül tisztának és szentnek lát téged. De csak ezen keresztül.


Február 23.

Amíg nem döntöttél Isten mellett, és nem kezdtél el Vele járni, bizony téged is nyomorgatott az ellenség. A Sátán egyszerűen élvezi, mikor kínozhatja az embereket, hiszen tudja, hogy így Istennek is szomorúságot okoz. De ha valaki megtér, és átadja Istennek az élete irányítását, akkor már nem tehet vele azt az ellenség, amit csak akar. Isten megszabadított téged az ellenség karmai közül.


Február 24.

Mikor úgy tűnik, hogy jobban mennek a dolgaink, hajlamosak vagyunk elfelejteni azt, hogy honnan indultunk el annakidején. Sőt az is előfordul időnként, hogy azokat az embereket is lecseréljük, akik bár szerényebbek, szegényebbek, de régen mindig mellettünk álltak. Nem vagyunk többek és értékesebbek a jobb körülményeink miatt senkinél.


Február 25.

Sokszor az az akadálya annak, hogy Isten használni tudjon minket, hogy alkalmatlannak tartjuk magunkat. Igazából azok is vagyunk mindannyian, de ha arra nézünk, hogy Istennel viszont minden lehetséges, akkor hatalmas dolgokra tud használni bennünket az Úr. Amíg magadra nézel, nem fogsz haladni sehová, de ha Isten kegyelmére és nagyságára, akkor Ő hihetetlen dolgokat tud véghezvinni rajtad keresztül.


Február 26.

Talán veled is előfordult már, hogy ha jobban mentek a dolgaid, valahogy meggyengült a kapcsolatod Istennel. Vagy akár az, hogy a súlyos problémák távolítottak el Tőle. Sajnos mi ilyenek vagyunk. Könnyen hűtlenekké válunk. Milyen óriási dolog, hogy az az Isten, aki minden felett áll, megígéri, és meg is tartja, hogy hűségedben és hűtlenségedben is mindig kitart melletted.


Február 27.

Nincs olyan sötétség és nem létezik olyan kilátástalan helyzet ezen a Földön, ahonnan ne hallaná meg Isten a te őszinte segélykiáltásodat. Nincs olyan hatalom, mely elől ne tudna elrejteni, megvédeni téged ha arra van szükség. Kiálts bátran Neki! Kiálts a reménytelenségből, a fájdalmakból, a félelmek közepette! Kiálts, mert Istennek nem rossz a füle. Meghallgat és megszabadít téged.


Február 28.

A menny és a Föld között, Isten és az ember között egyedül Jézus az út. Csak az Ő áldozatán keresztül juthatunk a mennybe, és ugyanez az áldozat szerezte meg számunkra a menny áldásait is. Jézus Krisztuson keresztül tehát egy kétirányú forgalom zajlik menny és Föld között. Vedd figyelembe, vedd komolyan és becsüld meg Istennek ezt a hatalmas ajándékát!


Február 29.

Sok területe van az életünknek. Család, barátságok, munka, tanulás, anyagi dolgok stb.. Nagyon összetett lény az ember, és az életünk is sok mindenből tevődik össze. Nem elég, hogy több milliárd ember él a Földön, és Isten mindenkit számon tart, de ennek a rengeteg embernek rengeteg problémája, is van. Ám az Úr pontosan lát téged, és számon tartja minden gondodat. Nem okoz nehézséget neki a segítségedre lenni bármiben.