Az itt található üzenetek szerzői joggal védettek, és elektronikus kiadványként, szabadáras terméknek minősülnek. Ezzel az a célunk, hogy mindenki elérhesse őket, valódi érintést kapjon belőlük a Menny Istenétől, de az Ébredés Misszió is tovább tudjon működni. Mivel a Biblia azt mondja, hogy “Méltó a munkás a maga bérére” (1. Timóteus 5:18) és mi sokat dolgoztunk ezen üzenetek létrejöttén, ezért ha teheted, és a szívedben indít az Úr, akkor az alábbi elérhetőségeken, egy tetszőleges összeggel honorálhatod munkánkat.

Ébredés Misszió bankszámlaszáma: 10402647-50526750-80501004 (K&H Bank)
Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU46 1040 2647 5052 6750 8050 1004
SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB
PayPal: paypal.com/paypalme/ebredesmisszio


Január 1.

Az új esztendő első üzenete az új dolgokról szól. Azokról az új dolgokról, új területekről, melyeket szükséges lenne Isten kezébe tenni, átadni Neki, rábízni. Ő azért szeretne újabb és újabb területeket az életedből, mert szeret téged. Arra vágyik, hogy teljesen az Övé legyél. Teljesen, mivel az Úr, egy féltékenyen szerető Isten. Oda van érted!


Január 2.

Vannak új dolgok, és vannak régiek. Az előbbit nem érdemes keverni az utóbbival. Nem mindig sülnek ki abból jó dolgok. Ha például te megújulást szeretnél az Istennel való kapcsolatodban, bizony minden régi sérelmet, bűnt, visszatartó tényezőt le kell rendezned. Egyrészt bocsánatot kérni azokért Istentől, és amelyekben szükséges, emberektől is.


Január 3.

Az új bornak, új tömlőt kellett régen csinálni, hiszen az új bor még gázos volt kicsit, és feszítette a tárolására szánt tömlőt. De mivel a tömlő is új volt, ezért valamelyest rugalmas volt az anyaga. A régi bor lenyugodott, a régi tömlő már nem volt olyan rugalmas. Ahogy az új bor tönkre tudta tenni a régi tömlőt, úgy tudják tönkretenni az új évedet, az új kezdeteidet a régi, rendezetlen bűnök. Isten egy örömteli, új kezdetet akar adni neked. Rendezd hát le, és engedd el a múltat VÉGLEG! 


Január 4.

Ha szentül hiszel egy kapcsolatban, egy vállalkozásban, vagy egy számodra fontos célban, és tudod, hogy azzal a dologgal kapcsolatban Isten is egyetért veled, akkor nincs előtted lehetetlen. Egyszerűen minden lehetségessé válik számodra, hogy elérd a célodat. Isten nagyon szívesen melléd áll, és örömmel tesz csodákat az életedben, amikor azt látja, hogy bízol Benne.


Január 5.

Azok közül, akik megtérnek, és átadják az életüket Istennek, nem mindenki tudja teljesen rábízni döntéseit az Úrra. Sokan saját kezeikbe veszik a dolgaik alakítását, mert nem tetszik nekik, amit Isten szeretne egy-egy helyzetben. Ám a Mindenható azoknak az életében fogja megmutatni a hatalmát, akik teljes szívvel Rá tudják bízni az életüket. Az ilyen emberek életében csodák fognak történni.


Január 6.

Visszanézve az életedre, talán neked is eszedbe jutnak olyan pillanatok, melyekből csodával határos módon menekültél meg. Nehéz, akár életveszélyes helyzetek, sötét időszakok, reménytelen szituációk, melyekből a saját erődből nem tudtál volna kijönni. Egyedül az Élő Isten hatalma tudott megszabadítani. Tudd, hogy ez a szerető, hűséges Személy, a természetfeletti hatalmával most, ebben a pillanatban is melletted áll.Január 7.

Mint hívő ember, mit gondolsz magadról?? Gondolom te is szoktál hibákat, bűnöket elkövetni, mint mások ugye? Esetleg le szoktad írni magad? Van, hogy alkalmatlannak tartod magad még az Istennel való kapcsolatra és a szolgálatra is? Tudod, hogy az Úr szentnek, és tisztának tart téged? No nem a jó tetteidért, hanem egyedül Jézus áldozata miatt. Ezt nem érezni, hanem hinni kell!


Január 8.

Tudod, Isten nem elítélni akar, amikor elesel egy bűnben, hiszen a Benne nem hívőknek sem a vesztét akarja. Az az Ő szíve vágya, hogy, akik bűnöket követnek el, azok bocsánatot nyerjenek és megmeneküljenek. Ha nem ez lenne a szívében, akkor nem adta volna oda az egyetlen fiát Jézust, a világ bűneiért. Jézus sem adta volna az életét érted, ha nem azt szeretné, hogy újra és újra bocsánatot nyerj.


Január 9.

Isten nem csak egy megváltott embernek tart téged a sok közül. Nem csak egy gyermeke vagy a tömegből, hanem egyenesen a szeme fénye. Ez egy igazán jó hír nem? Egy igazi szülő, ha több gyermeke is van, bármelyikért kész lenne feláldozni akár az életét is. Valahogy mind a szeme fénye, mind fontos neki. Ezzel a Mindenható Isten is így van, hiszen Ő sokkal jobb “szülő”, mint mi emberek.


Január 10.

Néha érnek minket rossz dolgok. Fájdalmasak, szomorúak, vagy nagyon fájdalmasak, nagyon szomorúak. A hívő embereket is érik bajok, de fontos mindig tudnunk, hogy ha egszer a kezébe tettük az életünket, akkor csak és kizárólag az történhet velünk, amit Ő megenged. Ezért adj hálát Neki minden nap azért a kegyelemért, hogy tegnap is megsegített, és, hogy ma is felébredhettél!Január 11.

Nem tudom tudtad-e, de akik dohányoznak, sokszor nem is érzik milyen szagú a ruhájuk, autójuk, vagy akár az otthonuk. De amikor leszoknak róla, később nagyon zavarja őket, ugyanúgy mint azokat, akik sosem dohányoztak. Bizony így vagyunk a bűnnel is. Nem látjuk, hogy sötétségben élünk Isten nélkül csak azután, mikor már találkoztunk Vele és megszabadított bennünket.


Január 12.

Ha valakit megmentett az Úr, és új életet adott neki, ha valaki átélte az újjászületést, a megbocsájtást és a kegyelmet, annak az embernek ott kell, hogy legyen a szívében a késztetés, hogy ezt a csodát megossza másokkal is. Nem szabad elnyomni magunkban a vágyat, hogy másokat is megmentsünk azáltal, hogy hirdetjük nekik Isten szeretetét!


Január 13.

Ha egyszer már Isten kezébe tetted az életedet, számíthatsz rá, hogy kérni fog tőled bizonyos dolgokat. Ezt azért is teszi, hogy rajtad keresztül másokat is meg tudjon menteni a kárhozattól. Ha úgy tűnik nehéz feladatot bíz rád, bátran indulj el megtenni azt, mert Ő veled fog menni, és meg fog segíteni téged! Ez teljesen biztos.


Január 14.

Én nem tudom, hogy a megtérésed előtt mi volt az életcélod, de ha Isten útjára lépsz, és fontos neked az Ő akarata, akkor Tőle új célokat fogsz kapni. Az Úrnak ég a szíve az elveszett emberekért, és benned is helyezett el bizonyos képességeket, melyekkel az evangéliumot hirdetheted feléjük. Ne feledd: Küldetésed van!


Január 15.

Ha aggodalommal gondolsz arra mit, és hogyan mondj másoknak Istenről, akkor az Úr azzal biztat téged, hogy csak Őbenne bízz! Ő kész rá, hogy a legjobb gondolatokat, a legbölcsebb szavakat adja számodra, hiszen nem beégetni akar téged, hanem emberek lelkét megmenteni az életüket megváltoztatni rajtad keresztül.


Január 16.

Előfordult már veled, hogy valaki elhagyott téged? Egy barát, egy közeli rokon vagy családtag? Az emberek folyton cserélődnek körülöttünk, de megnyugtató érzés azonban, hogy Isten soha nem tesz velünk ilyet. Ő nem költözik el tőled, nem lesz elege belőled, és nem fordít hátat neked soha, hanem hűséges marad hozzád, még a halálod után is.


Január 17.

Az életemben többször előfordult már, hogy kilátástalannak tűnő családi, munkahelyi, egészségügyi, vagy akár anyagi jellegű problémákkal találtam szembe magam. Mivel emberileg nem tudtam megoldásokat, így azt a Személyt hívtam segtségül, aki az egész világmindenséget megalkotta. Számtalanszor tapasztaltam, hogy Isten mindig meg tudja oldani mindazt, amivel én nem boldogulok.


Január 18.

Én láttam már közelről hegyi kecskéket, és megdöbbentem, hogyan tudnak, még a kicsiny gidák is egyensúlyozni piciny, kemény patáikkal, a sziklaperemeken. Ha Istenben bízol, Ő segíteni fog neked, hogy a nehéz helyzetek között is ügyesen tudj “közlekedni”, és győztesen juss fel, még a legmagasabb csúcsokra is. Bízz Benne rendületlenül, mert megéri!


Január 19.

Mennyire megnyugtató ez a mondat Isten szájából: “Én veled leszek.” Gyakran félünk, tartunk attól, hogy valami rossz dolog ér bennünket. Elveszítjük a jövedelemforrásunkat, az egészségünket, baj éri a szeretteinket stb.. Igen, a hívő emberekkel is történnek néha ilyen dolgok, de ha Isten ott van velünk ezekben a helyzetekben, akkor még a viharokban is békességünk lehet. Ő pedig megígérte, hogy veled lesz.


Január 20.

Az Úr nem csak, hogy veled van nap mint nap, és szótlanul szemléli a küszködéseidet, hanem szeretettel és jósággal vesz körül téged. A szemeiddel nem láthatod, de igenis ott van, ahogy egy édesapa a gyermekével. Ha figyelsz Rá, hallani is fogod a hangját, s érezheted az erejét. Ne aggódj, Ő nem fárad el, nem vesz ki szabadságot, hanem életed minden egyes napján veled van!


Január 21.

Annyi kifogást tudunk találni, mikor Isten megkér bennünket egy feladat elvégzésére. Mózes a dadogására is hivatkozott, mikor az Úr ismertette vele, a neki szánt küldetést. Akinek pedig e sorok szóltak a Bibliából, igen fiatal személy volt. Te ugye nem keresel kifogásokat, ha olyan dologra kér téged Isten, amelyek túl nagy falatnak tűnnek? Bízz Benne, és menj!!


Január 22.

Istennel együtt dolgozni, együtt mozdulni, és csodákat élni át, valóban fantasztikus dolog. Örömöt, értelmet, célt és sikerélményt hoz az életünkbe. De bizony vannak helyzetek, mikor az Úr megengedi, hogy mélységeket is megéljünk. Ilyenkor megmutatjuk magunknak is, és a szellemvilágnak is, hogy bizony a próbákban is ugyanolyan hűségesek, engedelmesek tudunk lenni mint a magaslatokon.


Január 23.

Istennek egyáltalán nem mindegy, hogy kik térnek meg, és kik nem. Ő nem dőlt hátra dolga végeztével, mikor Jézus meghalt a világ bűneiért. Szíve még ma is szenvedélyesen lángol az elveszettekért, és most téged kér, hogy segíts minél többeket megmenteni. A Tőle kapott tehetségeket, tálentumokat használd az elveszett lelkek megmentésére!

TÖBB MINT 20 HIHETETLEN BIZONYSÁG ÉS SZÁMTALAN BÁTORÍTÁS EGY HELYEN! HA ÉRDEKEL, KATTINTS IDE!

Január 24.

Amikor évekkel ezelőtt úgy döntöttem, hogy Isten útjára lépek, és elfogadtam Jézus áldozatát az életemre nézve, bizony sok rossz dolog eltűnt az életemből. Az Ő jelenlétéhez közeledve, egyszerűen leolvadnak rólad az ellenség rabláncai. Jézus áldozata és kegyelme miatt mindig közeledhetsz Istenhez, és ahogy ezt teszed, úgy leszel egyre szabadabb és szabadabb.


Január 25.

Óriási kegyelem volt Istentől, hogy minden szégyenletes bűnünket eltörölte. Nem csupán megbocsájtotta azokat amiket elkövettünk ellene, és amelyekkel megbántottuk Őt, hanem kész volt el is felejteni mindazt. Ezt az üzenetet, és ezt a hatalmas csodát pedig rád bízta, hogy add tovább másoknak is. Amit te kaptál és átéltél, oszd meg minél többekkel, hogy az ő életük is megváltozhasson!


Január 26.

Emberek vagyunk, és bár szeretnénk mindig jól csinálni a dolgokat, mégis biztos, hogy hibázni fogunk. Sajnos nem is egyszer, hanem újra és újra. Elbotlunk, elesünk, bűnöket követünk el. Folyton megbántjuk Istent, és fájdalmat okozunk Neki. De az biztos, hogy ha bocsánatot kérünk Tőle, mindig meg fog bocsájtani nekünk. Ha nem így tenne, megszegné a saját ígéretét, és nem lenne többé Szent Isten.


Január 27.

Úgy is hívják ezt a mondatot, és a szövegkörnyezetét, hogy “missziós parancs”. Ezek voltak Jézus utolsó szavai itt a Földön, mielőtt a mennybe ment volna. Ha valaki valahol utolsó szavakat kénytelen mondani valamiért, akkor igyekszik azt megfogalmazni, ami számára a legfontosabb. Jézus nem véletlenül ezeket mondta a mennybemenetele előtti utolsó pillanatokban.


Január 28.

Miután megtértünk, sokan bezárkózunk a magunk kis hívő világába és a keresztény kultúránkba. Minél régebb óta járunk Isten útján, annál távolabb kerülünk a nem hívő emberektől. Ez az igerész viszont azt mondja nekünk, hogy menjünk ki a mi kis megszokott világunkból, és egyengessünk a nem hívő emberek útjait Isten szeretetéhez. Légy bátor hát te is, és fordíts hátat a szokásaidnak!


Január 29.

A Máté evangéliuma 5. rész, 14. verse is ezt állítja. Te nem csupán egy megtért ember vagy, és semmiképpen nem egy szürke, unalmas, vallásos ember. Ha Istennek nem lennének veled komoly tervei itt a Földön, biztos lehetsz benne, hogy már a mennyben lennél és nem itt. Egy különleges kincset és fényt kaptál azzal, hogy megismerhetted az Ő szeretetét. Egyszerűen azért adta neked, hogy ragyogj.


Január 30.

Lehet, hogy jól hangzik az a közhely, hogy: “Istenhez sok út vezet, és mindenki a számára kijelölt utat kell, hogy járja.”, csak az a baj ezzel, hogy sajnos nem igaz. Ha így lenne, akkor Jézus teljesen feleslegesen halt volna meg. Az Őt ért szenvedések mind hiába voltak, ha egyéb utak is vezetnének Isten trónjához. Az Úr vajon halálra adta volna a saját Fiát ha lett volna egy csomó más megoldás is a bűneinkre? Biztosan nem!


Január 31.

Ha te már megmenekültél a bűneid következményeitől, és Jézus áldozata érvényessé lett a te életedben is, akkor harcolj a szeretteidért! Harcolnod, imádkoznod kell értük, mert a Sátán, Isten és az ember ellensége, mindent megtesz, hogy a hozzád közel állóknak is minél több szenvedést okozzon. Arra is képes, hogy a szeretteiden keresztül támadjon téged, ezért elengedhetetlenü fontos, hogy imádkozz értük.