Az itt található üzenetek szerzői joggal védettek, és elektronikus kiadványként, szabadáras terméknek minősülnek. Ezzel az a célunk, hogy mindenki elérhesse őket, valódi érintést kapjon belőlük a Menny Istenétől, de az Ébredés Misszió is tovább tudjon működni. Mivel a Biblia azt mondja, hogy “Méltó a munkás a maga bérére” (1. Timóteus 5:18) és mi sokat dolgoztunk ezen üzenetek létrejöttén, ezért ha értékesnek tartod a munánkat, az alábbi elérhetőségeken, egy tetszőleges összeggel honorálhatod azt.

Ébredés Misszió bankszámlaszáma: 10402647-50526750-80501004 (K&H Bank)
Nemzetközi bankszámlaszám (IBAN): HU46 1040 2647 5052 6750 8050 1004
SWIFT/BIC kód: OKHBHUHB
PayPal: paypal.com/paypalme/ebredesmisszio


Március 1.

Jöhetsz bizalommal Jézushoz. Jöhetsz bármilyen problémáddal, gondoddal, mert bizony a Mennyei Atya minden hatalmat az Ő kezébe adott. Ez azt jelenti, hogy bármit megtehet az érdekedben. Hogy megteszi-e azt a “bármit”? Hát ha annyira szeretett, hogy odaadta az életét érted, akkor minden okod megvan rá, hogy bízz a jóságában! Ma is ugyanúgy szeret.


Március 2.

Hogy miért óriási kincs megismerni Jézus Krisztust?? Egyrészt azért, mert Ő az egyetlen út a mennybe, és az Élő Isten közelségébe. Csak az Ő áldozatát elfogadva élhetünk Isten gyermekeiként. Azért is értékes az Ő személye, mert ahogy itt járt, szólt, cselekedett a Földön, Isten személyét, személyiségét mutatta be. Rajta keresztül sokkal jobban megismerhetjük a Mennyei Atyát.


Március 3.

A Bibliaolvasó emberek jól tudják, hogy az utolsó időket éljük, mielőtt Jézus visszajön a Földre. Ennek az időszaknak pedig világosan le vannak írva az ismertetőjegyei Isten beszédében. Bizony a menny felé tartunk és figyelnünk kell nem csupán az idők jeleire, hanem a saját életünkre, szívünkre és döntéseinkre. Nagyon fontos, hogy döntéseid előtt kérd ki Isten tanácsát, vezetését!


Március 4.

Ez az igevers egy képet fest arról, Isten mennyire, és hogyan szeret téged. Úgy, mint amikor egy édesapa az arcához emeli, magához szorítja a gyermekét. Igen, valóban ilyen Istened van! Ha senki emberfia nem is szeretne téged ezen a bolygón, az Ő szeretete akkor is átölel, és veled van. Bizony, védelmezőn, és féltékenyen szeret téged.


Március 5.

Felébredünk, felkelünk reggel, körül vagyunk véve emberekkel, tesszük a dolgunkat, este ágyba kerülünk, és azt gondoljuk, hogy élünk. De amikor Isten Szent Szellemével szembetalálkozunk és betölt minket, akkor ébredünk rá, hogy eddig nem éltünk igazán. Ha Őt érzed magadban, azt érzed, hogy az élet kezdett el lüktetni benned, és egy teljesen új teremtmény lettél.


Március 6.

Családokat tönkretenni, félelembe, nyomorúságba, romlottságba, szenvedésbe taszítani mindenkit: ez az ördög munkája. Ezenkívül el akarja rabolni az embereknek, a szerető Istenbe vetett hitét is. Jézus pedig a kereszthalálával és a feltámadással, a Sátán legnagyobb erejét, azaz a halált győzte le. Ha pedig a legerősebb harcos le van győzve, akkor eldőlt a csata kimenetele. Tiéd ez a győzelem!!


Március 7.

Nagyon sok bibliai igevers beszél arról, hogy Isten veled van, hűséges hozzád, és vigyáz rád. Hogy miért? Azért mert Isten nagyon szeretné ha biztonságba éreznéd magad Vele, és nem félnél, a legyőzött ellenségtől. Azt akarja, hogy mindig boldogan gondolj arra, mennyire fontos vagy Neki, és milyen közel van hozzád. Neked semmi más dolgod nincs csak az, hogy elhiszed, ezt a rengetegszer ismételt ígéretét.


Március 8.

Elgondolkodtál már azon, milyen csodálatos, hogy az állatok, többek között a madarak is, hogy el vannak látva? Felkelnek reggel, nem kell tiszta ruhát keresniük, ételt koldulniuk, sem pedig kutakat fúrniuk, hogy élni tudjanak. Ha az Alkotójuk minden szükségükre gondot visel, akkor neked, akit a saját képére formált, és akiért az egyetlen Fia életével fizetett, miért ne adná meg mindazt, ami szükséges az élethez??


Március 9.

Bizony, Isten nem csak a megváltásodról gondoskodott, hanem arról is, hogy megtaláld a Jézushoz vezető utat. Mindezt azért tette, hogy bármikor az Ő közelébe lehess. Nem csak majd a mennyben, hanem már itt a Földön is az Ő jelenlétébe lehetsz, és megtapasztalhatod azt az örömöt, amit ez az örök kapcsolat jelent. Keresd gyakran ezt a közelséget!


Március 10.

Te nem voltál még úgy soha, hogy valami helytelen dolgot csináltál, de kimagyaráztad magad? Ha másnak nem, de magadnak meg tudtad magyarázni, hogy amit tettél, az miért volt jogos? Ez a tipikus esete annak, mikor úgy csűrjük-csavarjuk az igazságot, hogy nekünk jó legyen. Ennél már csak az szomorúbb, mikor a Biblia egyértelmű igazságait is a saját értékrendünkhöz próbáljuk alakítani. Ne csinálj ilyet, mert attól még nem válik igazzá!

Március 11.

A rohanás, még ha jó szándékkal, akár szolgálatból is teszed azt, elválaszt téged Istentől. Nem marad időd a Vele való kapcsolatra, így eltávolodsz Tőle. Élő kapcsolat híjján pedig, elkezdesz rosszul látni dolgokat, rossz döntéseket hozni, melyek elválasztanak téged alkotódtól. A jó hír viszont az, hogy bármikor visszatérhetsz Hozzá, mert Ő mindig kitárt karokkal vár téged.

Március 12.

Örülhetünk neki, hogy nem egy olyan Istenünk van, aki magas lóról, kívülállóként szemléli a földi küszködéseinket, hanem Ő maga is megtapasztalta mi az a szenvedés. Mások problémáit akkor tudjuk leginkább átérezni, ha valaha az életben már nekünk is volt benne részünk. Isten igenis bele tudja érezni magát a te nehéz helyzetedbe, és aszerint kész a segítségedre lenni.

Március 13.

Ebben az igeversben egy újabb bizonyítékát adja Isten annak, hogy mennyire veled van, mikor sötét időszakokon mész keresztül. Igaz, hogy a mennyben lakik, ahol nincs bánat, probléma és fájdalom, de mégsem határolódik el a te gondjaidtól. Bár a nehézségeink közepette nem szoktuk érezni, hogy Ő ott lenne mellettünk, de akár érezzük, akár nem, ott van, ahogy megígérte.

Március 14.

Sajnos vannak helyzetek az életben, amikor mi magunk, emberileg nézve teljesen tehetetlenné válunk abban, hogy megoldást találjunk. Ne sajnáljuk ha fel kell adnunk a saját magunkba vetett hitünket. Ha ugyanis eljutunk idáig, akkor Isten meg fogja mutatni nekünk, hogy Ő soha nem hagyja válasz nélkül, a Belé vetett bizalmunkat.

Március 15.

Nem csak saját magunkban, de a körülöttünk élőkben is elveszíted a reménységedet. Legyen az egy közeli szeretted, egy barátod, megbízhatónak gondolt munkatársad, vagy bárki! Ha emberekbe veszítenéd el a bizalmada, az soha nem olyan nagy baj, mintha az Élő Istenben nem bíznál többé. Ő akkor is hűséges hozzád, és megbízható, mikor már senki más nem marad.

Március 16.

Jézus áldozatának köszönhetően egy állandó, élő kapcsolatod lehet Istennel, és bármikor, bármilyen problémád van, jöhetsz Hozzá bizalommal. Kérhetsz Tőle erőt a harcaidhoz, és meríthetsz erőt a Vele való kapcsolatból is. Gondolj csak bele mennyi lelkierőt tud adni, mikor egy barátoddal vagy szeretteddel megbeszélheted a téged bántó dolgokat! Ugyanezt, ugyanígy Istennel is megteheted.

Március 17.

Isten nagyon komolyan veszi a veled kötött szövetségét. Ha pedig elbuksz, hibázol, és kétségeid támadnának ezzel kapcsolatban, akkor jusson eszedbe, hogy vajon fel tudod-e borítani a nappal és az éjjszaka egyensúlyát? Ha meg tudod tenni, akkor tudod felborítani az Istennel kötött szövetségedet is. Valld be őszintén: semmi esélyed rá!

Március 18.

Isten nem azt keresi elsősorban, amit te adni tudsz Neki. Nem a te erőfeszítéseidre, szolgálatodra, produkciódra vágyik leginkább, hanem Rád. A te személyed, társaságod kell Neki. Jézus azért adta az életét, hogy te mindörökre Istennel lehess, nem pedig azért, hogy produkáld magad az Úr előtt. Csak ülj le Elé, és légy Vele! Ennyi az egész.

Március 19.

Bizony, mikor még Isten nélkül éltél, annyira kemény volt a szíved a bűntől, hogy sokszor nem is helyesen érzékelted a jó és a rossz közötti különbséget. Ez bizony a Sátán munkája, melyet azzal a céllal végez, hogy az emberek egyre mélyebbre süllyedjenek a bűneikbe. De milyen csodálatos dolog, hogy miután megismerted Istent, Ő egy teljesen új és érző szívet adott neked! Ezzel már tökéletesen érzékelhetsz mindent.

Március 20.

Ha kitartóan kérsz valamit az Úrtól, akkor Ő nem fog feleslegesen várakoztatni téged. A hangsúly itt a kitartáson van. Csak azt tudjuk kitartóan kérni, amit nagyon szeretnénk. A kisgyermekek is így vannak ezzel. Ha pedig egy szülő újra és újra hallja ugyanazt a kérést, látja mennyire fontos gyermekének az adott dolog, akkor végül teljesíti azt, hogy örömet okozzon annak, akit szeret. Ezzel Isten is ugyanígy van.

Március 21.

Az élet vize nem más, mint a Szent Szellem folyója, azaz maga, a Szent Szellem személye. Ő az, Aki életet hoz a mindennapjainkba. Örömmel tölti meg az életünket, és célokkal. Azért is nevezik Őt az élet vizének, mert valódi életet visz oda, ahová beengedik. Mindenki megkaphatja az Ő társaságát, aki elfogadja az életére nézve Jézus áldozatát. Ez az ajándék mindenkié.

Március 22.

Ellenségünk a Sátán nagyon ravasz, mindenre elszánt, és nem ismer kegyelmet. Célja, hogy minden ember szenvedjen már itt a Földön is, majd később pedig a pokolban. Semmitől nem riad vissza, hogy elérje amit akar. Még jó, hogy ha Istennek adjuk az életünket, rábízzuk azt, akkor Ő mindent megad nekünk ahhoz, hogy győzni tudjunk kegyetlen ellenségünk felett. Egyedül esélyed sincs ellene, de Istennel bármikor győzhetsz.

Március 23.

Sajnos az emberek néha a bőrszínük alapján ítélik meg a másikat. Mekkora butaság ez, hiszen az csak egy szín, egy származás, mely nem tesz hozzá, és nem vesz el senki értékéből. Milyen jó, hogy Istent ez egyáltalán nem érdekli. Ő bölcsebb annál, mint, hogy bármilyen szempont alapján beskatulyázza az embereket. Nála mindenki egyenlő. Isten előtt nem lehetsz hátrányba semmivel, semmiképpen!

Március 24.