Hogy milyen Gráta valójában?

Őszintén szólva már nem emlékszem, mikor találkoztam először Grétával, de azt tudom, hogy mindig tüzesnek ismertem őt. Ezt úgy értem, hogy amikor énekelt, látszott rajta, hogy valóban Istennek énekel, és nagyon szereti Őt.

Éppen ezért is hívtam meg akkori zenekarával, a Crossfire-rel, egy nagyszabású, orosházi evangelizációra. Ez a rendezvény 2014-ben volt egy elég visszhangos teremben, ahogyan az a felvételen is hallható.

Ami a háttérben van

Grétáról azt is lehet tudni, hogy Isten hívta el őt az éneklésre, akárcsak engem a könyvírásra. Én jól tudom, ahhoz, hogy az elhívásunkat kövessük, egy valódi elköteleződés szükséges Isten iránt, és igen elszánt hit. Nem elég, ha valaki „csak” tüzes és lelkes az Úr dolgai iránt, hiszen a hit cselekedetek nélkül nem ér semmit, és hit nélkül pedig lehetetlen Istennek tetszeni.

A szolgálat ugyanis azt jelenti, hogy Isten megkér téged valamire, te pedig megteszed azt. A többi szükséges dologról pedig majd Ő fog gondoskodni. Nem mindig úgy, ahogy azt te szeretnéd, és nem mindig olyan mértékben, ahogyan várod.

Visszatérve Grétára és a 2014-es orosházi evangelizációra: sosem fogom elfelejteni a képen látható pillanatokat, illetve azt, ahogy már akkor megmutatkozott számomra Gréta hite. Én a Művelődési Ház előtt vártam őket. Amint Gréta odaért hozzám, a köszöntés után a következőket mondta: „Minden jó lesz, ne aggódj!”

Én egy szót sem mondtam neki arról, mennyire nyomja a vállaimat az egész rendezvény súlya, sem pedig az azzal kapcsolatos támadásokról. Ezt megelőzően pedig talán csak egyetlen egyszer beszéltem vele, tehát nem is nagyon ismertük egymást. De abból az egy mondatból számomra abszolút kiderült, hogy helyén van a szíve, empatikus, és tényleg szereti az Urat.

Én ilyennek ismertem meg Fridvalszki Grétát

Egészen biztos vagyok benne, hogy maga az élő Isten küldte őt „A Dal” című műsorba, mert úgy látta jónak, hogy rajta keresztül mutassa meg dicsőségét mindazoknak, akik megnézik a műsort. Azért is írom le most ezt, hogy akik esetleg azt gondolják, hogy önző módon sikeres akar lenni, azért jelentkezett „A Dal”-ba, azok megtudják: Gréta egyáltalán nem olyan nő!

Foto: facebook.com/greta.fridvalszki

Szerintem ezért van Gréta „A Dal”-ban

Tudom, hogy akik igazán bíznak Jézusban, és azon vannak, hogy Őt kövessék, azokat Ő előbb-utóbb felemeli. Hogy miért? Azért, mert azt akarja Isten, hogy ezeknek az embereknek a fénye, a hitük ragyogása, minél messzebbre eljusson. Ha magasabbra emelsz egy lámpát, akkor azt sokkal többen fogják észrevenni. Én hiszem, hogy ezért van most Gréta „A Dal” című műsorban, és pontosan addig lesz ott, amíg a Mindenható Isten úgy akarja.

immunerősítő egészségweb counter


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője