bibliai történetek gyermekeknek

KERESZTÉNY ZENE A GYERMEKEKNEK

Nagyon nem mindegy, hogy gyermekeink milyen lelkületű, szellemiségű dalokat hallgatnak, énekelnek, dudorásznak. Ha szeretnéd, hogy felnőve ők is az Urat kövessék, az egyik dolog, amit tehetsz értük az az, hogy Bibliai témájú dalszövegekkel töltöd meg a kis életüket. Ehhez most két lejátszólistát osztunk meg veletek.
Pintér béla gyermekdalai
Andelich Jonatán: „Kölyök Placc” dalai

BIBLIAI TÉMÁJÚ TÖRTÉNETEK GYERMEKEKNEK

A TEREMTÉS

A Superbook ezen törtnete Lucifer bukásáról, és az első emberpár bűnbeeséséről szól. Ha meg szeretnéd nézni, csak kattints ide!

NOÉ BÁRKÁJA

Noé történetét meséli el ez a rajzfilm 26 percben. A bibliai történetet a maga egyszerűségével, kérdéseivel, kétségeivel és tanulságaival együtt tárja a gyerekek elé. Ide kattintva nézheted meg a videót.

A PRÓBA

Isten, Ábrahámnak tett ígéretét, Izsák születését, és édesapja nagy próbatételét mutatja be ez a Superbook rész. Kattints ide ha meg szeretnéd nézni!

JÁKOB ÉS ÉZSAU

Jákob a „Csaló” csúnyán becsapja testvérét Ézsaut, és ez miatt messzire kell menekülnie otthonról. Viszontagságait, lelki és fizikai gyarapodását, majd testvérével való kibékülését mondja el ez a történet. A történetért kattints ide!

MÓZES ÉS A KIVONULÁS

Az egyiptomi tíz csapásról, és Isten népének, az onnan történő kivonulásáról szól ez a rajzfilm. Kattints ide ha meg szeretnéd nézni!

ENGEDD EL A NÉPEMET!

Mózes története egy modernebb, animációs feldolgozásban, a Superbooknak köszönhetően. Megtekintéshez kattints ide!

Puzzle-k © powered by arukereso.hu

A TÍZPARANCSOLAT

Izrael népe a pusztában vándorol, majd Mózes felmegy a Sínai hegyre, hogy Istennel időt töltsön. Míg ott időzik, és átveszi a tízparancsolat kőtábláit, a hegy lábánál a nép arany bálványszobrot épít magának. Ha érdekel a történet, kattints ide!

A TÍZPARANCSOLAT 

(HOSSZABB VÁLTOZAT)
Mózes születését,életét, szolgálatát, Izrael népének viszontagságait, és Egyiptomból való szabadulását mutatja be ez a közel másfél órás rajzfilm.
A történet megtekintéséhez kattints ide!

DÁVID ÉS GÓLIÁT TÖRTÉNETE

„Az óriáskaland” címmel nézheted meg a bibliai Dávid, és Góliát összecsapásáról szóló történetet. A hit, a bátorság, az elszántság, és az élő Isten csodatévő hatalma mind-mind átélhető azok számára, akik megnézik ezt a videót. Kattints ide ha szeretnéd megnézni!

ESZTER KIRÁLYNÉ

Hogy miért volt bátor Eszter királyné, és, hogy miként mentette meg népe életét, megtudhatod ebből a rajzfilmből. Ne hagyd ki! Kattints ide, és nézd meg te is!

DÁNIEL AZ OROSZLÁNOK VERMÉBEN

Újabb hithőst ismerhetsz meg a Biblia következő történetéből. Dánielt egy olyan verembe dobták a hite miatt, melyben vérszomjas oroszlánok voltak. Vajon ki tudja szabadítani onnan az az Isten, akiben annyira bízik? Kattints ide és nézd meg a történetet!


Barbie babák © powered by arukereso.hu


KERESZTELŐ JÁNOS

Ismerd meg Keresztelő János születésének körülményeit, és szolgáltát, ezen a kis történeten keresztül! Nem fogod megbánni a rászánt 26 percet. Ha szeretnéd megnézni, kattints ide!

A HÁROM KIRÁLYOK

Ez a kedves kis történet Jézus születésének körülményeit mutatja be. A megtekintéshez kattints ide!

AZ ELSŐ KARÁCSONY

Ez a történet is a Megváltó születését mutatja be, egy rövidebb változatban, és talán kicsit Bibliahűbben. Mindenképp tanulságos, és érdemes megnézni. Megtekintéshez kattints ide!

JÉZUS CSODÁI

Isten Fia számtalan csodát, természetfeletti dolgot tett, mikor itt élt közöttünk a Földön. Ez a kis videó csak néhány morzsát enged megpillantani ezekből. Kattints ide, és nézd meg ezeket, hogy épüljön, erősödjön a hited!

Hintalovak © powered by arukereso.hu

AZ UTOLSÓ VACSORA

Volt időszak, mikor Jézus ünnepelt híresség volt a maga korában, és környezetében. Ám az éljenzések és a dicséretek közepette tisztában volt vele, hogy, akik most ünneplik Őt, hamarosan a halálát fogják kívánni. Ha szeretnéd megnézni ezt a döbbenetes történetet, kattints ide!

FELTÁMADT

Jézus Krisztus elfogásának, kereszrefeszítésének, és feltámadásának nem mindennapi történetét ismerheted meg ha ide kattintasz.

A DAMASZKUSZI ÚTON

Saulnak hívták azt a farizeus férfit, aki kegyetlenül üldözte, és börtönbe vetette Jézus követői közül mindazokat, akiket csak elbírt fogatni. Bár azt hitte, Istennek kedves dolog, amit tesz, ám egy nap, mikor szembetalálkozott Jézussal, rádöbbent az igazságra, teljesen megváltozott, majd ő lett Pál apostol. Ha szeretnéd megnézni ezt a történetet, kattints ide!

A VÉGSŐ CSATA

A Biblia nem csak a múltról szól, hanem döbbenetes pontossággal beszél a jövőbeni dolgokról is. Ha szeretnél erről sokkal többet megtudni, kattints ide, és nézd meg ezt a kis történetet!

További, több mint 50 darab bibliai témájú rajzfilmgyűjtemény

A rajzfilmek megtekintéséért kattints ide!

Hintalovak © powered by arukereso.hu


ELŐTTÜNK A VÍZÖZÖN

A Földön eluralkodó gonoszság hatására Isten úgy dönt, hogy egy özönvízzel elpusztítja a világot. Egyetlen igaz embert talát csak Noét, akit megbízott egy bárka építésével. Ez az építmény arra rendeltetett, hogy Noé családját, és a világ állatait megmentse az özönvíz okozta pusztítástól. Ezen történetet mutatja be a rajzfilm mesei elemekkel átszőve, hogy a kisebbek is könnyen megértsék a lényeget.
Megtekintéshez kattints ide!

IRÁNY A BÁRKA

Ez az animációs alkotás is Noé bárkájának történetét veszi alapul, de valahogy mégsem arról szól. Isten megmentő terve ugyanis a háttérbe szorul az Irány a Bárkában. Valahogy inkább a túlélésről szól, és talán a barátságról a Morcok és a Fészkecskék között.
Megtekintéshez kattints ide!

JÓNÁS ÉS A ZÖLDSÉGMESÉK

Isten egy napon elküldi szolgáját Jónást Ninivébe, hogy mondja el az ott élőknek, mennyire nem tetszik az Úrnak az, ahogyan élnek. Megtérésre, és bűnös életük feladására kell felszólítania Ninive lakóit, de Jónás nem akar engedelmeskedni ennek a parancsnak. Miután egy hajóra felpattanva, az ellenkező irányba indul, hamarosan, egy óriási cethal gyomrába találja magát, aki elviszi őt Ninivébe. Ezt a történetet veszi alapul ez a bibliai jellegű mese is, sok egyébb tanulsággal megfűszerezve, életszerűvé téve azt.
Megtekintéshez kattints ide!

Puzzle-k © powered by arukereso.hu

Bibliai témájú bábjelenetek gyermekeknek

(Kattints a jelenetek címére, és máris nézheted a Palánta Misszió videóit!)

A HÚSVÉTI CSODA
AJÁNDÉKOZNI ÖRÖM
A KISNYÚL ÉS A HÚSVÉTI MENEDÉK
A RAVASZ ROKON
A SZERETETRE VÁGYÓ SÜNI ÉS A VÁRATLAN VENDÉG
A VÁROSI NYÚL TÉVEDÉSE
A VISSZASZÁLLÓ SZAVAK
AZ ERDEI KUNYHÓ FOGSÁGÁBAN
AZ IKERPÁR
BETLEHEMES
CSODAKÖNYV
KARÁCSONY A NAGYINÁL
KARÁCSONYI JEGES KALAND
KARÁCSONYI KINCSKERESŐK
LAMBINUSZ
MINDEN JÓ HA A VÉGE JÓ
PANNI NEM FÉL TÖBBÉ
PANOV APÓ
TANULJ MEG ADNI!
VÖRÖS VALÉR ÉS A TOJÁSOK
ZSANETT ÉS A MATEKDOGA

További bibliai témájú bábdarabok a „Muki sarokban”

A több mint 30 bábdarabért kattints ide!

JÁTÉK

Ha szeretnél megfejteni egy Bibliai témájú keresztrejtvényt, kattints ide! Ha a megjelenő rejtvény egyes elemeire kattintasz majd, akkor meg fog jelenni egy kérdés, melyre megadva a helyes választ, az be fog töltődni a helyére.

Ide kattintva egy online rajzoló oldalt találsz és kedvedre rajzolhatsz.