Ha hiszel, akkor lépned kell!

Lehet, hogy hiszel valamiben, de ha nem teszel semmit annak az ígéretnek a valóra válása érdekében, akkor a hited bizony nem sokat ér, mert elméleti. Vannak pillanatok az életben, amikor egyszerűen csak ki kell lépned a bizonytalanba, ahogy ezt az alábbi igerész is bizonyítja:

„Ugyanígy van a hit is: ha nem következnek belőle tettek, akkor halott. Nem ér semmit, mert nem hatékony.” (Jakab levele: 2:17)

A hitbeli lépés kockázattal jár

Neked is ki kell lépned a bizonytalanba, ha Isten hív! Talán lesznek gúnyolódók, és senki sem fogja érteni mit, miért csinálsz. Sőt, az is lehet, hogy nem teszel majd mindent jól, és hibázni fogsz. Igen, ez mind előfordulhat, ha hitben jársz. De cserébe természetfelettit fogsz átélni. Nemcsak látni fogod, hanem a részese leszel. Megéri, hidd el! Higgy a láthatatlanban, és indulj neki!

Reinhard Bonnke elhívása

Pontosan így tette ezt Reinhard Bonnke (1940. április 19. Könisberg- ma Kalinyingrád) is, aki mindössze 10 éves volt, amikor elfogadta Jézus megváltó munkáját a saját életére nézve. Isten még abban az évben közölte vele, hogy később majd Afrikában kell hirdetnie az örömhírt. Ám amikor próbálta ezt az izgalmas hírt elmondani a körülötte élőknek, senki nem hitt neki!

Ő azonban hittel kilépett, hogy valóra válhasson, mindaz, ami a szívében égett. A benne lángoló elhívás szerint választott iskolát a továbbtanuláshoz, sőt később még feleséget is. Csak olyan lányt volt ugyanis hajlandó feleségül venni, aki kész volt rá, hogy ha eljön az idő, vele menjen Afrikába, és időnként embert próbáló körülmények között éljen. Mindent alárendelt Isten vezetésének, a Tőle kapott feladatnak, és kész volt szembemenni az őt meg nem értők népes táborával.

Ha hittel kilépsz, Isten veled tart

Hogyan folytatódik Reinhard Bonnke története? Talán magad is tudod, hisz mára szinte az egész világ ismeri a nevét. Egyre több és több embert ért el az örömhírrel, mert mindig figyelt Isten útmutatására, és engedelmes volt. Újabb és újabb ötleteket kapott Istentől az evangélium hirdetésére. Levelező bibliaiskolát indított, melyre több tízezren jelentkeztek. Kerékpáros terjesztőket alkalmazott, akik Bibliákat, énekeskönyveket, és keresztény témájú újságokat forgalmaztak, miközben beszéltek is Istenről az embereknek.

Isten ma is tesz csodákat

Prédikált, és egyre többen megtértek Istenhez. Mindez egy olyan helyen történt, melyet azelőtt a misszionáriusok temetőjének neveztek! Az igazi áttörés akkor indult el Bonnke szolgálatában, amikor Isten
csodákat kezdett el tenni az összejövetelei alatt. Az emberek a legkülönfélébb betegségekből gyógyultak meg úgy, hogy személyesen nem is imádkozott értük. A vakok egyszer csak elkezdtek látni, a süketek újra hallottak, a kerekesszékkel, vagy mankókkal érkezők azok nélkül mentek haza ugrándozva, és még sok-sok más csodálatos dolog is történt rendezvényein.

Miután ezek a helyreállt emberek visszamentek az otthonaikba, és látták a családtagjaik, szomszédaik, ismerőseik, hogy milyen csoda történt velük, a legközelebbi evangelizációra már ők is vágytak elmenni. A
következőkre pedig ezek a személyek hívtak még többeket. Ugyanolyan kép kezdett kialakulni Reinhard Bonnke alkalmain, mint az Apostolok Cselekedeteiben leírtak.

Indulj!

Ne feledd hát! Nem elég ha hiszel, mert a te hited csak akkor ér valamit, ha aszerint teszed is a dolgaidat. Ha pedig bátran kilépsz, Isten örömmel és jókedvvel fog melléd állni. Megmutatja a hatalmát az életedben és a szolgálatodban. Akkor indulás!

(Részlet „Az Élő Tűz mindent megváltoztat” című könyvől)web counter