Sokan megdöbbenve néztünk szét magunk körül, ahogy a koronavírus elkezdett tarolni ismerős és ismeretlen embertársaink között. Valószínűleg nem csak bennem merült fel a következő kérdés: Az egyik ember életerős, fiatal és sportos, de megis belehal a vírusba. A másik idősebb, és talán nem is él olyan egészségesen mint az előző, de ő mégis életben marad. Mi alapján szelektál például a koronavírus, vagy egyéb más betegségek?

Hallottam olyan felvetéseket, hogy nem az számít, kívülről milyen fittnek tűnik valaki, vagy mennyire tűnik egészségesnek az életmódja, hanem az, belül mennyire erős az immunrendszere, a szervezete, vagy esetleg ki van-e zsákmányolva, ki van használva a teste. Lehet, hogy valaki sportol, de stresszes életet él, és nem tölti fel szervezetét a szükséges anyagokkal. Mások étkezése pedig nem tűnik egészségesnek, nem is sportolnak, viszont nincs a szervezetének minden tartaléka felélve.

Nemrégiben eszembe jutott egy ide vonatkozó igevers, mely véleményem szerint nagyon jól lefedi ezt a témát. Az első korintusi levél 3. részének 16. és 17. versében található ez a rövid, de bölcs üzenet:

„Nem tudjátok, hogy ti Isten Temploma vagytok, és Isten Szelleme lakik bennetek? Ha valaki rombolja és pusztítja Isten Templomát, azt Isten is el fogja pusztítani. Mert Isten Temploma szent — és ti vagytok ez a Templom.”

Ne értsd félre, nem úgy hoztam ezt az igerészt, hogy ha nem vigyázol a tested állapotára, akkor Isten el fog pusztítani téged! Inkább arra gondoltam, hogy itt ok-okozati összefüggésről van szó, mely így hangzik:

Ha nem gondozod megfelelően a testedet és nem figyelsz erre oda, akkor hozzáállásod egyszerű következménye az lesz, hogy ez miatt előbb fogsz meghalni. Ez egy teljesen egyszerű, logikus következtetés, melyhez nem kell semmiféle különös képzettség.

Hasonlít ahhoz, hogy ha például nem gondozol megfelelően egy kapcsolatot valakivel, akkor az előbb-utóbb le fog épülni, el fog romlani. Ok és okozat, ennyi az egész. Ám sokszor jónak tűnik kívülről minden, és nem látjuk, s talán nem is érezzük hogyan állnak a tartalékaink.

A legújabb kutatások azonban azt állítják, hogy a különböző fertőzések, antibiotikumos kezelések, túl sokféle gyógyszer és egyéb vegyianyag bevitele, a nem megfelelő táplálkozás, stresszes, modern életvitel, bár hozzátartoznak mindennapjainkhoz, gyakorlatilag mind egy irányba mutatnak. Ennek tünetei a következők:

-gyenge immunrendszer
-lehangoltság, rossz kedélyállapot
-fáradtság, ingerlékenység
-bőrproblémák: foltok, pöttyök, viszketés
-váratlanul felbukkanó allergiás tünetek
-fénytelen, töredezett, korpás, és/vagy hulló haj
-puffadás, széklet problémák

Ha a fenti panaszok közül többet is tapasztalsz magadon, nagyon valószínű, hogy te is beleestél modern korunk talán két legelterjedtebb egészségügyi problémájába. Ha a szervezeted belül gyenge, akkor így vagy úgy, de jelez a tested. A kérdés, felismered-e, hogy az immár népbetegséggé vált D-vitamin hiányba és/vagy a bélflóra felborulás állapotában vagy?

Szakemberek egész sora állítja, hogy a D-vitamin mennyisége, és a bélflóránk egészsége, meghatározzák testünk általános állapotát, és védekezőképességét is.

Vajon a te templomod, a te tested mit üzen neked? A fentiek alapján szerinted mennyire erős és ellenálló a szervezeted?

keresztény

Vajon te azok közé tartozol, akik úgy gondolják, hogy Jézus megszerezte számunkra a gyógyulást, egészséget a kereszten, és innentől kezdve nekünk csak a szellemi igazságokra kell fókuszálnunk, fizikailag pedig nincs tennivalónk? Az iménti példánál maradva, ez olyan lenne, mint az a hívő ember, aki nem törődik eleget a házastársával, kettejük kommunikációjával, és ha megromlik a kapcsolatuk, ne adja Isten elválnak, akkor kizárólag csak a démonokat, és a párját hibáztatja.

Saját magam, és a körülöttem élők életéből látva biztos vagyok benne, hogy nem csak szellemi, de fizikai szinten is tennünk kell egészségünkért. Újabb példával élve, nem elég csak hangoztatnunk, megvallanunk, hogy Jézus megszerezte nekünk az anyagi bőséget, hanem el kell indulnunk, és fizikailag is meg kell tennünk, ami szükséges ahhoz, hogy pénzünk legyen.

Röviden az a lényeg, attól, hogy hívő vagy még fontos megtenned, amit csak tudsz azért, hogy a szervezeted erős legyen.

Tevékenységi körének köszönhetően az Ébredés Misszió megteheti, hogy ne csak lelkileg, szellemileg, hanem fizikailag is segítséget nyújtson mindazoknak, akik a fent említett problémákban érintettnek érzik magukat, és változtatni szeretnének a jelenlegi állapotukon. Segítő szándékkal és nyugodt lelkiismerettel, sőt örömmel ajánlunk egy olyan, többszöri díjnyertes magyar terméket, mely egyszerre segít a D-vitamin szint, és a bélflóra helyreállításában is.

Ha szeretnél erről többet tudni, kérlek kattints ide!web counter

Kategóriák: Egyéb kategória