Az imént egy elgondolkodtató történetet olvastam arról, mennyire fontos, hogy legyenek kapcsolataink és különböző szinteken össze tudjunk kapcsolódni más emberekkel.

Ha olvassuk a Bibliát, ott sem igazán magányos harcosokról és hősökről olvasunk, hanem olyan személyekről, akik tudtak másokkal együtt gondolkodni, és cselekedni.

Isten talán abból is a kapcsolódás fontosságát üzeni felénk, hogy bár 92 elemet alkotott a világunkban, de ezekből az anyagokból önmagukban csak nagyon keveset használunk. Így, úgy vagy amúgy, de elegyítenünk kell más anyagokkal, hogy fel tudjuk használni őket. A levegő, melyet belélegzünk, a víz melyet megiszunk, és sok más, körülöttünk lévő, természetesnek tűnő dolog, mind-mind több alkotórész összekapcsolódásából tudott létrejönni.

Bibliai üzenet a vasbetontól

immunerősítő egészség

Bizonyára te magad is tudod, hogy a beton mennyire kemény anyag. Igaz? És azt tudtad, hogy csak a nyomással szemben olyan ellenálló és szilárd, de a feszítést már nem bírja annyira? És azt tudtad, hogy az acél pedig pont az ellenkezője ennek?

Épületek, Város, Megvilágítva, Városi Fények, Láthatár

Önmagában egyik anyag sem lenne képes megtartani egy felhőkarcolót, de együtt, egymás erősítve képesek rá. Egyszerűen kipótolják egymás gyengeségeit.

De ez még nem minden. A betonnak és az acélnak teljesen azonos a tágulási együtthatója, ami azt jelenti, hogy akár a legnagyobb hidegben, vagy a legmelegebb vidéken is, egyformán tágulnak és húzódnak össze. Ha ez nem így lenne, akkor idővel eltorzulnának és eltörnének. Így viszont nemzedékeken keresztül is képes megmaradni egy vasbeton építmény.

Ám ugyanilyen csoda maga a só is, amit a mindennapi életünkben oly természetességgel használnuk. Talán tudod, hogy egy nátrium és egy klór atom kell ahhoz, hogy egy só molekula létrejöhessen. Az egyik egy pozitív, a másik pedig egy negatív ion. E két anyag önmagában mérgező ugyan, de ha ilyen mértékben egyesülnek, akkor létszükségleti cikké válnak számunkra. Egy olyan hasznos dologgá, melyre óriási szüksége van a testünknek.

Ezek anyagok tehát nem pusztán csak illenek egymáshoz, hanem szemmel láthatóan arra lettek alkotva, hogy kiegészítsék egymást. Vajon Ki alkotta meg őket ezekkel a tulajdonságokkal? Ki akar még ezzel is üzenni az emberiségnek, hogy a kapcsolatok a teremtett világ szerves részét képezik?

Bizony ez a személy nem más, mint az az Isten, Aki nem akarja, hogy te egyedül küszködj a munkádban, a szolgálatodban, és az életed különböző területein. Az az Isten volt, Aki azt szeretné, hogy kérd Tőle és keresd a megfelelő személyeket az életedbe!

Forrás: Rabbi Daniel Lapin – Üzleti titkok a Bibliából

immunerősítő egészségweb counter


0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Avatár helyőrzője