Van, mikor a másik ember abszolút nem érti, hogy miről beszélsz.

Két hívő ember beszélget:

– Te, figyelj csak, a Bibliában Isten olyan sok, és olyan nagy csodákat tett. Ezek szerint Ő sokkal hatalmasabb annál, mint amit mi ismerünk belőle?! Olyan jó lenne sokkal közelebbről megismerni Őt!

– De hiszen már ismered! Minden vasárnap énekelünk Neki, imádkozunk, meghallgatjuk az igehirdetést, meg minden. Milyen többről beszélsz???

– Ezek csak programpontok, amiket felsoroltál. Én egy személyes kapcsolatról beszélek, mint például amilyen Mózesnek, Ábrahámnak, vagy Noénak is volt Vele!

– Hát azt elfelejtheted, mert az csak a bibliai időkben volt! Ilyen ma már nincs. Elégedj meg azzal, ami ezekre az utolsó időkre jutott nekünk!
Egy hét múlva újra találkoznak:

– Szia! Képzeld! Azt olvastam, hogy Jézus a feltámadása után felment ugyan a Mennybe, de hogy ne legyünk egyedül, elküldte maga helyett a Szent Szellemet, aki Istent képviseli és mutatja be a mai világnak. Ez azt jelenti, hogy Ő ma is az emberek között lakik!!! Teljesen megújult a hitem, és egész másként látok mindent! Így már imádkozni és dicsőíteni is sokkal könnyebb, mert tudom, hogy Ő most is itt van közöttünk, sőőőt, bennünk, ha kérjük Tőle.

– Hááát rémlik, hogy van valami hasonló írva a Bibliában, de én inkább maradok a saját vallásomnál. Neked sem ajánlom ezt a fanatizmust, mert még komoly bajod lehet belőle!!!

– De hát ez NEM EGY MÁSIK VALLÁS, csak az igazság…

Te melyik ember vagy a kettő közül?
Elhiszed, hogy van sokkal több a számodra?
Szeretnél megújulást az életedben?
Akkor olvass tovább!

[sa-form listid=”95733″ formid=”180929″]