Kincs vagy hulladék?

Életünk folyamán több tonnányi szemetet termelünk személyenként. De a döbbenetes az, hogy nem csak megunt vagy haszontalannak tartott dolgokat vetünk a hulladék közé.
Nem csak a csokipapírt, a kenyér zacskóját, a tejesdobozt, kiürült flakonokat, játékokat, díszeket, ételmaradékot dobunk ki. Nem csupán tárgyakat távolítunk el az életünkből, vagy növényeket, esetleg állatokat. Ugyanezt tesszük néha azokkal az emberekkel is, akikkel nem tudunk mit kezdeni vagy, akik csalódást, fájdalmat okoztak nekünk.
Megválunk tőlük. Otthonba dugjuk a nagyit vagy a problémás szülőt, elvetetjük a nem kívánt gyermeket, lerázzuk a nem szimpatikus embereket, elhagyjuk a házastársunkat, gyermekeinket… egyszerűen megválunk tőlük.

Persze mentegetjük magunkat, hiszen az új dolgoknak, tárgyaknak, embereknek helyet kell csinálni valahogyan. Nem fér el minden a házunkban és az udvarunkon, és nem fér el mindenki az életünkben. Eldobó, szemetelő társadalom vagyunk, ezt szoktuk meg, ezt tartjuk „normálisnak”.

Amikor téged tekintenek hulladéknak

De mikor bennünket tesznek lapátra, ha tőlünk válik meg valaki, ha mi válunk feleslegessé mások számára, akkor fellázadunk, bánkódunk e miatt a pazarló értékrend miatt! Akkor már nem is olyan magától értetődő viselkedés az eldobálás, szemetelés, hiszen annyira értéktelenek azért mégsem vagyunk! Miért nem kellünk nekik?
Milyen érzés, ha Téged dobnak ki, Téged nélkülöznek egy társaságból, egy családból, egy suliból vagy egy munkahelyről?Nekem rossz volt. Nagyon-nagyon rossz!
Isten szeretete
Ma már szigorúan szelektíven gyűjtöm a szemetet, mert megtanultam, hogy vannak újrahasznosítható dolgok.Mikor engem dobtak ki, és nem kellettem senkinek, összetörtem teljesen.

Isten szeretete felemel

DE JÖTT VALAKI, AKI FELEMELT ENGEM, ÉS „ÚJRAHASZNOSÍTOTT”! Neki köszönhetem, hogy ma az vagyok, aki vagyok!Ha mindenki elhagyna is Téged, és kidobnának, tudd, hogy Isten akkor is szeret, mert értékesnek tart! Igen, még akkor is, ha mások csak „hulladéknak” titulálnak.
Soha ne felejtsd el, hogy ami Neked szemét, az másnak KINCS!