Sokan kérdezik, hívők és nem hívők egyaránt, hogy Isten miért nem tesz több csodát a környezetükben, vagy miért nem tesz nagyobb csodákat a mai világban.Ma reggel, mikor Őt kerestem, számomra megérkezett az egyértelmű válasz. Nem tudom, hogy Te mennyire tudsz majd azonosulni azzal, amit megosztok Veled, de abban biztos vagyok, hogy az én szívemben teljes bizonyosság van ezzel kapcsolatosan.

A lényeg nagyon egyszerű:
Vannak emberek, akik nem hisznek a csodákban, és mivel ez így van, ők egy csodák nélküli világban élik le az életüket. Ez tarthat az életük végéig, vagy addig, míg másként nem kezdenek gondolkodni és hinni Isten hatalmával, szándékaival és csodáival kapcsolatban.

Olyan emberek is akadnak, akik hisznek a csodákban. Olyan mértékű természetfeletti változásokat tudnak elfogadni, amikről a környezetükben hallanak, melyeknek híre eljutott hozzájuk. Úgy vannak vele, hogy ha ezt vagy azt a dolgot Isten megtette mások életében, akkor talán az övékében is megteszi. Sok esetben meg is tapasztalják ezeket a dolgokat saját, vagy a környezetük életében. Tehát ők azok, akik hisznek a csodákban, és meg is tapasztalnak néhányat.

De miért vannak nagyon kis számban azok a csodák, melyek egész más jellegűek? Olyanok, amik még hívő körökben is ritkák? Azért, mert kevés hívő lép túl a saját hitbeli korlátain. A legtöbben csak addig a pontig hisznek ezekben a dolgokban, amíg mások. Úgy hisznek, ahogy másoktól látják, tesóktól, vezetőktől. Leragadnak például a gyógyulásoknál és az anyagi csodáknál.

Most három féle embert, a hit három féle mértékét mutattam be, és mind a háromban közös az, hogy Istent csak a mi hitünk korlátozza, semmi más. Ha Te mersz sokkal nagyobb dologban hinni, mint mások, akkor Te fogsz nagyobb dolgokat látni. Miért??? Nem az önző kívánságaid miatt! Ha azok hajtanak a csodák felé, akkor véleményem szerint nem fogsz látni semmit. Nem. Isten azért kész rá, hogy a hited mértéke szerint cselekedjen természetfeletti dolgokat, hogy MINÉL JOBBAN TERJEDJEN az Ő dicsőségének, hatalmának a híre, és minél többen higgyenek Őbenne. Ezáltal természetesen egyre többen megmenekülnek a sötétségből, bajaikból, a pokoltól.

Hiszem, hogy ez Isten motivációja a csodákkal: HOGY MINÉL TÖBBEN HIGGYENEK EZEK ÁLTAL IS! Ami a csodák mértékét meghatározza, az pedig egyedül a Te hited mértéke, és semmi más.

Hívd hát meg Istent olyan hihetetlen dolgok megtételére, melyekről eddig nem is álmodtál! Hívd meg Őt bátran, a szívedből, és hidd el, Ő örülni fog ennek. Hogy miért? Mert mindig nagyon boldog, ha valahol hitet lát, igazi, gyermeki hitet, és mindig nagyon örül, ha valahol megdicsőülhet az Ő neve mások előtt. Örül, ha a csodái láttán egyre többen hisznek benne. Örül, ha az emberek elámulnak, mikor Ő megmozdul. Szeret csodákat tenni, mert nagyon, de nagyon szereti az embereket. Szeret Téged is! Igen, szeret annyira, hogy együtt járjon Veled egy elképesztő, káprázatos világban, a csodák földjén. Itt csak kevesen járnak Vele, és ez azért van így, mert kevesen merik széttörni a hitük korlátait.

Tedd meg most, és kezdj el hinni olyan dolgokban, amikben talán senki a környezetedben! Higgy másként, mint ahogy másoktól láttad! Higgy szabadon, korlátok nélkül, és meglátod, ahogyan a Királyok Királya melléd fog állni!

Szeretnél igazi és döbbenetes csodákról olvasni, melyeket Isten ma cselekszik? Kattints ide!