Ebben a bejegyzésben tíz darab dicsőítő videót gyűjtöttem össze, melyeknél leginkább érzem Isten Szellemének jelenlétét, mozdulását. Ez persze nem azt jelenti, hogy sok más videóban ez nem érezhető. Hála érte Istennek, rengeteg ilyen szolgálat található fent az interneten. Én leginkább azt szeretem, amikor a dicsőítés vezetője egy ponton már nem törődik a körülményekkel, hanem engedi, hogy az Isten iránti szenvedély eluralkodjon rajta és a szolgálatán. Remélem az alábbi videókban ti is felfedeztek hasonlókat!

Egyik legújabb kedvencem a miskolci, Újszövetség Gyülekezet dicsőítő albumából származik.
Énekel: Ráki Gabriella Abigél, és a gyülekezet dicsőítő csapata.
Ezen album többi dala is szuper. Érdemes őket meghallgatni.

A következő videó, bár több mint tíz éves, de én úgy gondolom, hogy ha el tudunk vonatkoztatni a videó minőségétől (és miért ne tudnánk), akkor nagyonis érezhető lesz számunkra a belőle áradó tűz.
A Budapesti Autonóm Gyülekezet gospel csapatának szolgálatát Gyárfás István vezeti. (BPA Gospel Team)

Kedl Ildikó szolgálatában nem kell nagyítóval keresni Isten Szellemének a tüzét, mert hála az Úrnak, egyértelműen látszik rajta, amiért én igazán hálás vagyok Istennek. Még nagyon sok ilyen dicsőítő kellene Magyarországra. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek ilyenek, hanem, hogy még több kell, hiszen a tüzes emberekből soha nem elég.
Ez egy 2016-os Dics sulis felvétel.

Mikor legelőször találkoztam személyesen Fridvalszki Grétával, már az első pillanatokban kiderült róla számomra, hogy szenvedélyesen szereti az Urat. Az a csodálatos, hogy ez a szenvedély átjön a szolgálatán is.
Az „Ez az a nap”-nak, ezen a 2019-es felvételén is ez érződik, de Gréta több szolgálatán is. Hiába, akiben ott ég a tűz, az nem tudja csak úgy elrejteni.

Petővári Mirjám és egy 2016-os Dics sulis szolgálat a következő. Ahogy nézed Mirjám arcát miközben énekel, szerintem egyértelműen látszik, érződik, hogy kinek a kezében van az ő szíve. Nem csak szép hangja van, de énekléséből átjön az átadott szíve is, és ez az, ami tényleg inspirálni tudja mindazokat, akik meghallgatják őt.

Ha megnézed ezt a videót, talán te is azt fogod mondani, hogy ennek a hölgynek a vérében van, amit itt csinál. Egyszerűen belülről jön és nincs benne semmi mesterkélt.
Már eleve a dal szövege is tüzes, hiszen az ébredés szökőárjáról szól, de Perjesi-Sangala Felicie előadásában még inkább magával ragadó.
Neked mi jut az eszedbe, miközben nézed ezt a videót?

Hanna és Csiszér László vezetésével igazán megtelt élettel és tüzesre sikeredett ez a dal, az „Ez az a nap” 2015-ös rendezvényén. Úgy gondolom méltó helye van ebben a listában.

Bár én csak egyszer voltam Imádság Háza Konferencián, de biztos vagyok benne, hogy ezek a rendezvények mindig át vannak itatva Isten Szent Szellemének jelenlétével. Ez érezhető és látható az alábbi, közel 40 perces dicsőítő videón is, melyben Csiszér László és Prazsák László vezetésével egy nagyon szuper dicsőítés kerekedik.

A lista végére két külföldi előadót hagytam azzal a szándékkal, hogy ha eddig még nem láttad, akkor szembesülj a ténnyel, hogy nem csak Magyarországon, de a világban mindenfelé sok-sok olyan szolgáló él, akiknek lángol a szíve Istenért.
Az egyik ilyen, Kari Jobe, akinek a következő szolgálata, azt hiszem, túlzás nélkül állíthatom, hogy világhírű lett, ha máshol nem, a hívő társadalomban biztosan. Örülök, hogy találtam, egy olyan változatát ennek a szép éneknek, mely magyar felirattal van ellátva.

A következő videó tipikus esete annak, amit a bevezetőben is írtam arról, amikor valaki átadja magát dicsőítés közben Isten Szellemének. Lehet látni és érzékelni, a dal elejétől kezdve, hogyan érvényesül egyre inkább a Szent Szellem tüze ebben a szolgálatban. Úgy gondolom, még ha idegenkednénk is kicsit az orosz nyelvtől, Виталий Ефремочкин (Vitaliy Yefremochkin) szenvedélyes szolgálata, és a dal közben elhangzó imádság meggyőzhet minket arról, hogy egy az Istenünk, éljünk a világ bármely pontján is. Neki pedig egyáltalán nem számít ki milyen nyelven dicsőíti Őt.
A dal címe: Святой (Svyatoy), ami annyit tesz – Szent

Ha szeretnéd te is sokkal szenvedélyesebben szeretni az élő Istent, ha szeretnél sokkal több tüzet az életedben, akkor szeretettel ajánlom figyelmedbe „Az Élő Tűz mindent megváltoztat” és „Az Élő Tűz magasra repít téged” című könyveket. Hihetetlen csodákról, felrázó, bátorító, tüzes üzenetekről szólnak, és már több ember életébe hoztak VALÓDI ÉLETET. Ha szeretnél többet megtudni róluk, kattints a címükre, vagy ide!